Algemene informatie over uitvaartlocaties

Behalve in de aula van een begraafplaats of crematorium kan een afscheidsbijeenkomst ook op een andere locatie plaatsvinden. Soms is dat zelfs noodzakelijk omdat de beoogde aula bezet is of te klein voor het verwachte aantal bezoekers. Een voordeel van een andere locatie kan ook zijn dat er geen tijdsdruk is en u een omgeving kan kiezen die qua sfeer het best bij de overledene past. Hebt u een kerkelijke achtergrond, dan ligt de keuze voor de hand. Ook als u niet kerkelijk bent, is het in veel kerken mogelijk om tijdens een niet-kerkelijke viering afscheid te nemen.

Denk bij een alternatieve locatie bijvoorbeeld aan een clubhuis, een theaterruimte of aan een park waar de overledene veel kwam. Als het een kleine uitvaart is, kan ook heel goed thuis afscheid genomen worden. Wanneer de afscheidsplechtigheid wel in de aula plaatsvindt, kunt u er ook voor kiezen de eventuele condoleance na afloop niet in de koffiekamer van de begraafplaats of het crematorium te houden maar uit te wijken naar een alternatieve locatie. Samen met u zoek ik naar een locatie die geschikt voor een afscheidsbijeenkomst en/of condoleance. Indien u hier klikt treft u een aantal locatiesWies Sanders is nu PuurPersoonlijk Uitvaart!

Wies Sanders werkt sinds 1 juli 2023 onder de naam PuurPersoonlijk Uitvaartbegeleiding. U kunt op onderstaande link klikken om deze website te bezoeken. Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht!

PuurPersoonlijk Uitvaartbegeleiding
Cookie instellingen